Térkőborítású lesz a korzó

Kénytelen megújítani a nagytemplom és a kastély közötti útszakaszon az alapozást a nagykárolyi városvezetőség – ismertette Kovács Jenő polgármester a kivitelezővel folytatott tárgyalások eredményeit. Mint mondta, ezzel együtt szeptember 15-éig a régi városháza előtti szakaszig elvégzik a munkálatokat a kivitelezők.

Az egyebek mellett az elektromos buszok beszerzését magába foglaló nagyobbik mobilitási projekt megvalósításával jó ütemben haladnak. Az elöljáró elmondta, hogy augusztus végéig a várost kettészelő főút, az Ágoston utcai kereszteződés és az ortodox templom közötti kereszteződés közötti részen teljes egészében elvégzik a tervezet munkálatokat. A megvalósítást szintén elvégzik a főút másik szakaszán, mégpedig a Mioriței és a katonai emlékmű közötti szakaszon, azonban csak az egyik sávon, a másik, a kastély felőli jövőre marad. Összegzésként a polgármester kifejtette, hogy a kivitelező által prognosztizált 60 százalékos megvalósítási arányban ugyan személy szerint kevéssé bízott, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy akár még többel is elkészülnek.

Megnyugtatta ugyanakkor a nagykárolyiak közösségét, hogy a nem megfelelően kivitelezett munkálatokat nem veszi át a helyhatóság. Mint rámutatott, vagy a tervezés folyamatában kialakult hibák okán, avagy a kivitelező munkája miatt fordulhatott például az elő, hogy a járdafelületek némelyikén nem folyik le a víz. Ezeket a gondokat azonban meg kell oldani, és meg is fogják, különben az önkormányzat nem veszi át a munkálatot – biztosított a polgármester.

Újságíró kérdésre válaszolva Kovács Jenő elmondta, hogy térkővel fogják bevonni a kastély és a nagytemplom közötti útszakaszt. Ezzel is megidézve a város hajdani miliőjét. Azon az úton a hatvanas, hetvenes évekig kockaköves volt a burkolat, azonban mikor leaszfaltozták, nem újították fel az alapokat. Ennek okán kénytelenek most a kivitelezők az egész beruházást az alapoktól kezdeni. Szintén kérdésre válaszolva elmondta a polgármester, hogy létezik olyan elképzelés, miszerint idővel akár hétvégenként az áthaladó közúti forgalom elől le kellene zárni az utat, azonban a közeljövőben erre nem kerül sor, mindenképpen lesz minderről közvita. Egyeztetni fognak a lakossággal – nyomatékosította az elöljáró.

_DSF1936